Εθνική 3Χ3 U18: Η Εθνική Εφήβων και Νεανίδων 3Χ3 είναι εδώ!

Εθνική 3Χ3 U18: Η Εθνική Εφήβων και Νεανίδων 3Χ3 είναι εδώ!

📁 NEA 🕔16.Μάρτιος 2017
Εθνική 3Χ3 U18: Η Εθνική Εφήβων και Νεανίδων 3Χ3 είναι εδώ!

Τα τουρνουά 3Χ3 κερδίζουν έδαφος χρόνο με το χρόνο και η Ελλάδα θα έχει φέτος για πρώτη φορά τη δική της εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 με τις Εθνικές Ομάδες Εφήβων και Νεανίδων.

Η πρώτη επαφή θα γίνει μέσα από τουρνουά που θα διεξαχθούν 10 και 11 Απριλίου στα βοηθητικά του ΟΑΚΑ, με αθλητές και αθλήτριες που θα έχουν επιλεγεί μέσα από τα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων Εφήβων και Νεανίδων, Νότου και Βορρά.

Είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα προς μια διαφορετική εκδοχή του αθλήματος που όλοι αγαπάμε. Και το οποίο η FIBA έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητά της να μπει στο χάρτη των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020 στο Τόκιο. Τα τουρνουά 3Χ3 κερδίζουν έδαφος κάθε χρόνο, αρκετά μεγάλα ονόματα δίνουν το «παρών» σε αυτά. Έχουν τη δική τους ζωή, τις δικές τους μεγάλες διοργανώσεις και ο κόσμος τα έχει αγκαλιάσει, γιατί είναι γρήγορα, διεξάγονται συνήθως σε ανοιχτούς χώρους (σε ειδικές επιφάνειες ωστόσο) και είναι ιδιαίτερα δυναμικά.

Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα είχε φιλοξενήσει το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ζάππειο. Φέτος οι Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νεανίδων θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (Ουγγαρία 1-3/9), μέσα από τα προκριματικά που θα γίνουν στη Λετονία και την Ουγγαρία αντίστοιχα στις 5 και 6 Αυγούστου.

basket.gr

Share this article with friends