44o Πανελλήνιο Παίδων: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ. MVP ο Δημήτρης Κλωνάρας

44o Πανελλήνιο Παίδων: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ. MVP ο Δημήτρης Κλωνάρας

📁 NEA 🕔02.Ιούλιος 2017
44o Πανελλήνιο Παίδων: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ. MVP ο Δημήτρης Κλωνάρας

Ο Ίκαρος Καλλιθέας έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερά. Αν και νίκησε (54-60) τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα του 44ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος παίδων. Τον τίτλο κατέκτησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Ίκαρος κυνηγούσε το όνειρο (νίκη με +16 και πάνω) για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ όμως ξεκίνησε πιο δυνατά και βρέθηκε να προηγείται με 11-2 (4’). Οι παίκτες όμως του Γιάννη Διονυσόπουλου βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα και ισοφάρισαν (26-26 στο 16’).

Στην επανάληψη ο Ίκαρος που είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ προσπάθησε να φτάσει στο +16. Το μόνο όμως που κατόρθωσε ήταν το +8 (41-49).

Το τελικό 54-60 βρήκε και τις δυο ομάδες να πανηγυρίζουν έξαλλα. Από την μία οι παίκτες του ΠΑΟΚ για τον τίτλο του πρωταθλητή παίδων 2016-17. Από την άλλη ο Ίκαρος εξασφάλισε την 2η θέση.

Δεκάλεπτα: 18-14, 32-29, 41-46

Διαιτητές: Σαράπα, Κοζσλόφσκι Κουνελλές (Κύπρος)

ΠΑΟΚ (Ζαφειρούδης): Ταζόπουλος 11 (2), Τουλούπης 7 (1), Κλωνάρας 14 (1), Τσίρμπας-Αναγνώστου, Σολωμός, Χαριτόγλου 6 (2), Βακουφτσής 14 (4), Κωστίκας 2, Καραγεωργίου, Ιατρίδης, Κόνσουλας, Φίλιος.

Ίκαρος Καλλιθέας (Διονυσόπουλος): Ραγιάς 7 (1), Τάγκας, Ξένος, Καρκατσούλης 3 (1), Ιγνατίου, Μίσσας, Πουλικίδης 8, Γονίδης 2, Λογοθέτης 12, Κριζέας 7 (1), Λαναράς 13 (2), Ορφανουδάκης 8 (2).

Τελετή λήξης, MVP, πρώτος σκόρερ ο Τσούκας

Με την παράταξη των ομάδων στο παρκέ του ΔΑΚ Μεσολογγίου ξεκίνησε η τελετη λήξης των αγώνων.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ευχαρίστησε τους παράγοντες του δήμου για την βοήθεια τους στην άρτια τέλεση των αγώνων αλλά και όλους τους συμμετέχοντες.

Τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά (MVP) κατέκτησε ο Δημήτρης Κλωνάρας του ΠΑΟΚ. Στην καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν επίσης οι Γιώργος Ταζόπουλος (ΠΑΟΚ), Ραφαήλ Λαναράς (Ίκαρος Καλλιθέας), Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΣΕ Δούκα) και Δημήτρης Καραϊσκος (Προμηθέας).

Πρώτο σκόρερ στο τουρνουα αναδείχθηκε ο Θανάσης Τσούκας του Κεραυνού Αγ. Γεωργίου Γρεβενών.

Στην 6η ομάδα, τον Κεραυνό Αγ. Γεωργίου Γρεβενών, την απονομή έκανε ο Λάζαρος Σαββίδης (μέλος Δ.Σ. ΕΟΚ), στην 5η, ΑΟ Κύδων, ο Θεόδωρος Μυζίκος (μέλος Δ.Σ. ΕΣΚΑΒΔΕ), στην 4η, Προμηθέας, ο Άγγελος παπανικολάου (μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ), στην 3η , ΑΣΕ Δούκα, ο Λάζαρος Σαββίδης (μέλος Δ.Σ. της ΕΟΚ), στην 2η, Ίκαρος Καλλιθέας, ο Κώστας Νικάκης (μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ). Ο κύπελλο του πρωταθλητή στον ΠΑΟΚ παρέδωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης.

Πηγή : basket.gr

Share this article with friends