Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών (Β’ κατ) : Σλοβακία-Ελλάδα 51-52. Γερεουδάκης: Η ομάδα έπαιξε με πάθος και αυταπάρνηση

Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών (Β’ κατ) : Σλοβακία-Ελλάδα 51-52. Γερεουδάκης: Η ομάδα έπαιξε με πάθος και αυταπάρνηση

📁 NEA 🕔10.Ιούλιος 2017
Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών (Β’ κατ) : Σλοβακία-Ελλάδα 51-52. Γερεουδάκης: Η ομάδα έπαιξε με πάθος και αυταπάρνηση

Με μια εύστοχη βολή της Ρένιας Καρλάφτη στην εκπνοή της παράτασης η Εθνική Ομάδα των Νέων Γυναικών επιβλήθηκε της Σλοβακίας με 52-51 για την 3η αγωνιστική (Α’ Όμιλος) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (U20)- Β’ Κατηγορίας, στο Εϊλάτ του Ισραήλ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε το καλό της πρόσωπο και βρέθηκε να προηγείται με 12-7 στο 7’. Από’ κει και πέρα και ως την ανάπαυλα έχασε την αμυντική συγκέντρωση και επιθετικά είχε βιαστικές άρα και άστοχες επιλογές. Ως εκ τούτου και με σερί 4-17 έγινε το 16-24.

Στην επανάληψη οι παίκτριες του Γιάννη Γερεουδάκη επέστρεψαν αποφασισμένες να παλέψουν μ’ όλες τις δυνάμεις τους για την νίκη και το έπραξαν. Η άμυνα τους έγινε αδιαπέραστη ενώ επιθετικά βρήκαν λύσεις και από την περιφέρεια πέρα από την Φασούλα που πάλευε σ’ όλο το παιχνίδι απέναντι σε 2 και 3 αντίπαλες μέσα στην ρακέτα. Φυσιολογικά ήρθε η ανατροπή αλλά και το +7 στο 35’ (47-40).

Στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης και πάλι η Εθνική Ομάδα έπαθε ένα επιθετικό μπλακ-άουτ. Έτσι η Σλοβακία με σερί 0-7 έφτασε στην ισοφάριση (47-47). Στην τελευταία επίθεση η Καρλάφτη δεν κατάφερε να δώσει την νίκη αφού αστόχησε στην προσπάθεια της.

Στην παράταση η Σλοβακία μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε 47-51 (3’.40’’ πριν την λήξη). Με καλάθια από τις Ντάνου και Φασούλα ισοφαρίσαμε σε 51-51 ενώ απέμεναν 33’’. Μετά από την άστοχη προσπάθεια της Σλοβακίας η μπάλα πέρασε σε ελληνικά χέρια. Στην εκπνοή η Ρένια Καρλάφτη (μοιραία στην κανονική διάρκεια) κερδίζει φάουλ που την στέλνει στην γραμμή των βολών. Η πρώτη είναι άστοχη άλλα η δεύτερη διαμορφώνει το τελικό 52-51 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια από τις διεθνείς.

Δεκάλεπτα: 12-9, 16-24, 35-34, 47-47, 52-51 (παρ.)

ΕΛΛΑΔΑ (Γερεουδάκης): Τζουγκράκη 3 (1), Στεφάνου, Βιντσιλαίου Α., Κολλάτου 10 (1/4 τρ., 9 ασ.), Κατσαμούρη , Βιντσιλαίου Σ. 4 (13 ρ.), Ντάνου 10 (2/5 τρ., 11 κλ., 6 ασ.), Γεροστεργίου , Καρλάφτη 5, Δανδουλάκη, Δημητριάδου, Φασούλα 20 (8/18 δ., 4/4 β., 8 ρ.).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Σούια): Χορβάτοβα 11 (1), Ματεϊτσίκοβα 5, Χάσκοβα 3, Λέλκες, Σελντάκοβα 1, Κοβατσίκοβα 7 (1), Μιστίνοβα 9 (1), Ντουμπένοβα 6 (2), Ρεμενάροβα 9.

basket.gr


Γερεουδάκης: Η ομάδα έπαιξε με πάθος και αυταπάρνηση

Μόνο καλά λόγια είχε να πει για την προσπάθεια των παικτριών του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Γερεουδάκης μετά τη δραματική νίκη επί της Σλοβακίας, καθώς η Εθνική Νέων Γυναικών παραμένει ζωντανή στη μάχη της ανόδου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας που διεξάγεται στο Ισραήλ.

«Η ομάδα μας έπαιξε με πάθος και αυταπάρνηση και φτάσαμε σε μια σημαντική νίκη. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, τα κορίτσια κατάφεραν και κέρδισαν τις μάχες κάτω από τα καλάθια και έμειναν πιστές στο ομαδικό πνεύμα. Αν και η Φασούλα χρεώθηκε με τέσσερα επιθετικά φάουλ καταφέραμε στην παράταση να γυρίσουμε ένα δύσκολο για μας χάντικαπ που είχαμε στα τελευταία λεπτά και με τη βολή της Καρλάφτη να πάρουμε την πολύτιμη νίκη. Εχουμε την αυριανή μέρα να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε για επόμενο αγώνα με την Ουκρανία, που είναι επίσης εξαιρετικά κρίσιμος», ήταν τα λόγια του Γιάννη Γερεουδάκη.

Share this article with friends