Ευρωπαϊκό U20 : Ελλάδα-Σουηδία 79-44. Δηλώσεις Παπαθεοδώρου, Σκουλίδα, Μουράτου

Ευρωπαϊκό U20 : Ελλάδα-Σουηδία 79-44. Δηλώσεις Παπαθεοδώρου, Σκουλίδα, Μουράτου

📁 NEA 🕔16.Ιούλιος 2017
Ευρωπαϊκό U20 : Ελλάδα-Σουηδία 79-44. Δηλώσεις Παπαθεοδώρου, Σκουλίδα, Μουράτου

Η Εθνική Νέων Ανδρών πήρε μία ακόμη νίκη με ευρεία διαφορά και το τελικό 79-44 να σφραγίζει την αναμέτρησή της με την Σουηδία στο πλαίσιο της 2ης μέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 στα Χανιά.

Αύριο στις 21.15 η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Γερμανία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της Α’ Φάσης. Και τον τελευταίο της αγώνα στα Χανιά, καθώς η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο (19-23/7).

Καλό ξεκίνημα και πάλι (7-1) με την Σουηδία να ευστοχεί για πρώτη φορά εντός πεδιάς στο 4’10’’ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα από τον κορυφαίο παίκτη της, τον Σιμόν Μπιργκάντερ. Η Ελλάδα δεν έχασε ούτε την υπεροχή, ούτε το προβάδισμα σε κάποιο σημείο, αλλά δεν αισθανόταν και «άνετα» στο παρκέ. Οι Σουηδοί πίεζαν, είχαν το ριμπάουντ (17-12 στο πρώτο μισό), αλλά από εκεί και πέρα η ελληνική ομάδα είχε τα γνωστά της όπλα να χρησιμοποιήσει. Άμυνα με 7 κλεψίματα, υποχρεώνοντας τους αντιιπάλους τους σε 13 λάθη, αλλά και ομαδικό πνεύμα, που αντικατοπτρίζεται στις 11 ασίστ (μόλις 3 οι Σουηδοί).

Ο Ηλίας Παπεθεοδώρου είδε τους παίκτες του να φτάνουν στο 20-11 (12’) και τη Σουηδία να επιστρέφει (20-16, 13’30’’). Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και λίγο αργότερα με το 23-16 να γίνεται 23-21 (16’). Τα τελευταία τέσσερα λεπτά όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην με την Ελλάδα να βρίσκει τον πρωταγωνιστή της στο πρόσωπο του Θοδωρή Καρρά: Πήρε το τρίτο φάουλ του Μπρίγκαντερ, εκμεταλλεύτηκε τις πάσες των συμπαικτών του και οδήγησε εκ του ασφαλούς στο 34-21 λίγο πριν το ημίχρονο, φτάνοντας ο ίδιος στους 15 πόντους. Όλα αυτά στην πρώτη του διοργάνωση με τα γαλανόλευκα να σημειωθεί.

Η Σουηδία μπήκε στο δεύτερο μισό με ένα 7-0 (34-28, 22’) με την Ελλάδα να ξαναβρίσκει το ρυθμό της και το δρόμο προς το καλάθι, ανεβάζοντας το δείκτη της διαφοράς στο +13 (47-34, 27’). Το τελευταίο τρίλεπτο ήταν ιδανικό για την ελληνική ομάδα και το αποδεικνύει το 58-36 με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος. Τι είχε αυτό το τρίλεπτο; Κλέψιμο, κάρφωμα, καλές συνεργασίες, ένα κερδισμένο αντιαθλητικό και ένα +22 στο… λογαριασμό. Που έγινε +25 από τους Κόνιαρη και Μουράτο (67-42, 33’20’’). Το τρίποντο του Μιχάλη Λούντζη έστειλε τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους (76-44, 36’20’’), για λήξει η αναμέτρηση με το τελικό 79-44 με τρίποντο του Δίπλαρου.

Διαιτητές: Ομπράντοβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο), Μπελιάκοφ (Ουκρανία)

Δεκάλεπτα: 16-9, 34-23, 58-36, 79-44

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 4, Μιλεντίγιεβιτς 2, Κόνιαρης 6 (6κλ), Φλιώνης, Καρράς 15, Σκουλίδας 2, Δίπλαρος 5, Αγραβάνης, Χρηστίδης 24, Χαραλαμπόπουλος 10, Μουράτος 9, Τάταρης 2

Σουηδία (Σβένσον): Άρβιντσον 10, Χάνσον 5, Λάρσον 5, Σιόλιν, Ίσοβιτς, Λέτσεσνε 4, Μπέρκελουντ, Μπίργκαντερ 13 (12ρ), Άπελγκρεν, Μπράντμαρκ 1, Γιόχανσον 6


Δηλώσεις Παπαθεοδώρου, Σκουλίδα, Μουράτου

Ικανοποιημένος από την ενέργεια και την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη με 79-44 της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Σουηδίας στη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού U20.

«Το σημαντικό για μας ήταν πως για δεύτερο συνεχές παιχνίδι είχαμε καλή ενέργεια για περίπου 40 λεπτά, σε ένα παιχνίδι πιο δύσκολο από το χθεσινό. Η Σουηδία είναι ομάδα που προσπαθεί να περιορίσει τη δημιουργία των αντιπάλων, αλλά εμείς βρήκαμε λύσεις πάλι από την άμυνα. Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο, κρατήσαμε χαμηλά τους Σουηδούς και φτάσαμε στην άμυνα. Προσπαθούμε να έχουμε όλους μας τους παίκτες ενεργούς με διάθεση και ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρει όποιος είναι σε καλύτερη μέρα ή ξεμαρκάριστος. Χθες και σήμερα είχαμε πάνω από 20 ασίστ, κάτι που δείχνει πόσο ομαδικοί είμαστε και το πνεύμα που μας χαρακτηρίζει», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Διονύσης Σκουλίδας ανέφερε: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Η Σουηδία είναι καλή ομάδα και το έδειξε χθες κερδίζοντας τη Γερμανία. Έπρεπε να σημαδέψουμε τον ψηλό τους, είχαμε σκληρή άμυνα και γι’ αυτό πήραμε τόσο μεγάλη διαφορά. Είμαστε ικανοποιημένοι, παραμένουμε συγκεντρωμένοι και παρά τις μεγάλες διαφορές έχουμε το κεφάλι σκυμμένο και κοιτάμε το στόχο μας. Προσπαθούμε κάθε μέρα δίνοντας ο καθένας το 100% και προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τους εαυτούς μας, το προπονητικό τιμ και όλο τον κόσμο».

Ο Βασίλης Μουράτος τόνισε: «Η Σουηδία είχε νικήσει τη Γερμανία, έχουν αρχές στο παιχνίδι τους και παίζουν στα όριά τους. Όμως μπήκαμε συγκεντρωμένοι, ελέγξαμε το παιχνίδι και φτάσαμε στη νίκη. Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός σε αυτή τη διοργάνωση και σημασία έχει να αντεπεξέρχεσαι στην κάθε δυσκολία».

basket.gr

Share this article with friends