Εθνική Ανδρών: Μ .Βρετανία-Ελλάδα 84-88 (φιλικό προετοιμασίας) Δηλώσεις Μίσσα-Σλούκα

Εθνική Ανδρών: Μ .Βρετανία-Ελλάδα 84-88 (φιλικό προετοιμασίας) Δηλώσεις Μίσσα-Σλούκα

📁 NEA 🕔19.Αύγουστος 2017
Εθνική Ανδρών: Μ .Βρετανία-Ελλάδα 84-88 (φιλικό προετοιμασίας) Δηλώσεις Μίσσα-Σλούκα

Το τέλος ενός σκληρού αγώνα με αρκετές διακυμάνσεις η Ελλάδα επιβλήθηκε και πάλι της Μεγάλης Βρετανίας.

Το τελικό 84-88 έδωσε τη νίκη στην ελληνική ομάδα, η οποία επιστρέφει αύριο από το Λονδίνο, έχοντας μπροστά της τρία τελευταία αγωνιστικά τεστ, στο τουρνουά «Ακρόπολις – Eurobank» (23-25/8). Στον αποψινό αγώνα απουσίαζαν και οι Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Πρίντεζης και Ιωάννης Παπαπέτρου να έχουν μείνει στην Αθήνα, καθώς είχαν προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα, ενώ λίγο πριν την έναρξη έγινε γνωστό πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας.

Ο Κώστας Μίσσας επέλεξε στην αρχική πεντάδα με τους Καλάθη, Παππά, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο και Μπόγρη, με την ελληνική ομάδα να βρίσκει σταδιακά ρυθμό και τις καλές συνεργασίες Καλάθη-Μπόγρη να δίνουν λύσεις στην επίθεση. Η μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα έδωσε και το προβάδισμα στην Ελλάδα, πηγαίνοντας από το 13-9 95’) στο 18-20 (8’15’’) με δράστη τον Κώστα Σλούκα που είχε ήδη περάσει στο παρκέ.

Ο ίδιος, μαζί με τους Παπαγιάννη – Παππά βοήθησαν ώστε το 25-22 (11’) να γίνει 25-32 (13’). Οι Βρετανοί επέστρεψαν, εκμεταλλεύτηκαν δεύτερες επιθέσεις, αλλά και σουτ τριών πόντων με τον Νέλσον να δίνει από τα 6μ75 ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του (40-39, 17’10’’). Απαντήσεις υπήρχαν και πάλι όμως από την ελληνική ομάδα που έφτασε στο 40-44 με γκολ φάουλ από τον Παππά, πριν το πρώτο μισό κλείσει 42-44.

Ο Μίσσας επέλεξε την αρχική πεντάδα στην έναρξη και του δευτέρου ημιχρόνου και η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στο +7 (51-58, 25’40’’). Όπως είχε γίνει και νωρίτερα στην αναμέτρηση, οι Βρετανοί κατάφεραν να πλησιάσουν (57-58, 27’15’’), να προηγηθούν (60-58, 28’10’’) και να φτάσουν στο +6 (65-59, 29’30’’). Η αντίδραση της ελληνικής ομάδας ήταν ανάλογη, φτάνοντας στο 65-70 (33’30’’) με τον Ντίνο Μήτογλου.

Οι διαιτητές χρέωσαν τεχνική ποινή στον Κώστα Παπανικολάου στον πάγκο με αποτέλεσμα η Μεγάλη Βρετανία να μειώσει και πάλι (70-72, 34’). Από τη γραμμή πλησίασε ακόμη περισσότερο (72-73, 35’40’’). Ο Μάντζαρης από τη γωνία διαμόρφωσε το 72-76 (36’). Ο Παππάς οδήγησε στο +6 (74-80, 37’30’’) και στο 78-84 (38’). Τεχνική ποινή στον Θανάση Σκουρτόπουλο, αντιαθλητικό στον Παπανικολάου και η Μεγάλη Βρετανία μείωσε στον έναν πόντο (83-84) με 24’’ για το τέλος. Η Ελλάδα έκανε το λάθος, οι Βρετανοί αστόχησαν και έκαναν άμεσα το φάουλ στον Παπαγιάννη, ο οποίος με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 83-86 με 6’’ για το τέλος. Ο Λόρενς μετά από το φάουλ του Μήτογλου έγραψε το 84-86 και ο Παππάς σφράγισε τη νίκη από τη γραμμή, διαμορφώνοντας το 88-84.

Διαιτητές: Ουίλιαμς Κ., Ουίλιαμς Γκ., ΜακΝτόναλντ

Δεκάλεπτα: 22-22, 44-46, 65-59, 84-88

Μ. Βρετανία (Προύντι): Λόρενς 6, Κλαρκ 23, Μάρεϊ 6, Νέλσον 13, Ολασένι 20, Ντανγκ Ακοντό, Τζόνσον 2, Ουίτλ, Μόκφορντ, Οκερέαφορ 5, Κιλέγια Τζόουνς, Ατσάρα 9, Μπίγκμπι Ουίλιαμς, Τζόσεφς

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 9, Παππάς 22, Παπανικολάου 9, Μπόγρης 8, Αντετοκούνμπο 5, Σλούκας 11, Παπαγιάννης 11, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης, Μήτογλου 10

basket.gr

Ικανοποιημένος από την επίθεση, αλλά όχι από την άμυνα της Εθνικής δήλωσε ο Κώστας Μίσσας μετά τη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας στο Λονδίνο με 88-84.

«Ήρθαμε να παίξουμε δύο παιχνίδια προετοιμασίας. Δυστυχώς δεν είχαμε μαζί μας τρεις βασικούς παίκτες, που λόγω ασθένειας έμειναν στην Αθήνα. Μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος από την επίθεσή μας, αλλά δεν είμαι χαρούμενος με την άμυνά μας. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Μπορώ να πω ότι είχαμε βελτίωση στα ριμπάουντ, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία στην Πάτρα όπου οι αντίπαλοι είχαν 18 επιθετικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου τώρα είναι ότι περιμέναμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει, αλλά δεν θα είναι παρών στο Ευρωμπάσκετ. Άρχισε την προετοιμασία με μας χωρίς κανένα πρόβλημα, στη συνέχεια το ιατρικό επιτελείο των Μπακς είπε πως χρειάζεται ξεκούραση για πέντε μέρες και μετά ζήτησαν να επανεξεταστεί. Υπήρχε επικοινωνία του γιατρού μας με εκείνους των Μπακς και πιστεύαμε πως όλα είναι καλά, αλλά μία ώρα πριν τον αγώνα μάς ενημέρωσαν από την Κίνα, όπου ο Γιάννης βρίσκεται για μία υποχρέωση με το ΝΒΑ, πως το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και δεν θα παίξει. Θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας, αλλά δεν είναι δυνατό. Πάντως έχω εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους παίκτες μου, στο ταλέντο και την καρδιά τους. Έχουμε τρία ακόμη φιλικά προετοιμασίας και πιστεύω πως μέχρι τα επίσημα ματς θα είμαστε 100% έτοιμοι», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του δήλωσε: «Ήταν δύο σημαντικά φιλικά απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία και πήραμε δύο νίκες παίζοντας χωρίς τέσσερις σημαντικούς παίκτες μας. Αυτό που μετρά είναι πως χτίσαμε το χαρακτήρα μας μέσα από αυτές τις νίκες, ώστε μέρα με τη μέρα να είμαστε έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ. Κρατάμε τα χρήσιμα συμπεράσματα και συνεχίζουμε τη δουλειά γιατί σε δέκα μέρες αρχίζουν τα επίσημα ματς. Δεν θέλω να πω κάτι για την απουσία του Γιάννη. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας, αυτή είναι η υποχρέωσή μας σαν παίκτες. Ποιος είναι στην ομάδα και ποιος όχι δεν είναι δική μας δουλειά. Συνεχίζουμε όπως είμαστε. Θεωρώ πως έχουμε ταλέντο, το σημαντικό είναι να βρούμε χημεία και να βελτιωθούμε σε κάποιες λεπτομέρειες, ειδικά στην άμυνα όπως τονίζει ο προπονητής σε κάθε περίσταση. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι στο Ευρωμπάσκετ».

Share this article with friends