Η Ισπανία το 3ο Διεθνές Κύπελλο U14. Στην καλύτερη πεντάδα Πετανίδης και Βούκτσεβιτς

Η Ισπανία το 3ο Διεθνές Κύπελλο U14. Στην καλύτερη πεντάδα Πετανίδης και Βούκτσεβιτς

📁 NEA 🕔24.Αύγουστος 2017
Η Ισπανία το 3ο Διεθνές Κύπελλο U14. Στην καλύτερη πεντάδα Πετανίδης και Βούκτσεβιτς

εν τα κατάφερε η Ελλάδα στον άτυπο τελικό του 3oυ Διεθνούς Κυπέλλου U14 που ολοκληρώθηκε σστον Κολινδρό και διοργανώθηκε από την FIBA Europe, την ΕΟΚ,τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού, την ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. και της ΕΚΑΣΚΕΜ καθώς ηττήθηκε από την καλύτερη Ισπανία με 44-77.

Την τρίτη θέση στην διοργάνωση κατέλαβε η Παλαιστίνη, με μεγαλύτερους όμως ηλικιακά παίκτες, μετά τη νίκη της με 85-76 επί της Ρουμανίας. Τέλος η Κύπρος πέτυχε την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση αφού επιβλήθηκε με 65-45 της Βουλγαρίας και κατετάγη πέμπτη. Αναλυτικά τα παιχνίδια της τελευταίας μέρας:

Παλαιστίνη –Ρουμανία 85-76
Δεκάλεπτα: 26-12, 51-38, 66-60, 85-76
Διαιτητές: Χατζημπαλίδης-Τοπαλίδης
Παλαιστίνη (Μάρτα-Αζάρ): Σάγιερ, Μούσα, Σκοκάνι 26(7), Μπόσα 9(3), Χαμουντεϊ 19(1), Αμπουσμσίβ 21, Μπόσα, Ασμπάχ 4, Χερτζαλάχ 6.
Ρουμανία(Πόρα-Ιοάν): Ιλιε, Μαρινάου 9(1), Κοτσέλεα 17, Ιονέσκου 16, Γκμέοργκε 7(1), Τσέρμπου 3(1), Νανέσκου 7, Οπρέα 12, Ούσκα, Αλισταρ 2, Τσικουρίτσι 3(1).

Βουλγαρία-Κύπρος 45-65
Δεκάλεπτα: 10-18, 23-27, 36-43, 45-65
Διαιτητές: Χατζημπαλίδης-Τοπαλίδης
Βουλγαρία(Ράτσεφ-Στογιάνοφ): Κριτάντζε 13(2), Γκεοργκίεφ, Παπάζοφ, Ιβάνοφ Β. 6, Βαλκάφσκι 6, Καμπούροφ 3, Γκεργάνοφ 3(1), Καραμφίλοφ 5(1), Τοντόροφ 2, Κομπάκοφ 7(1).
Κύπρος (Κονσταντίνου-Αργυρού): Μπατιλιώτης, Λιασίδης 4, Ευμολπίδης 8, Λουκά 8, Τσιελέπας 19, Αγγέλη 12, Σοφοκλέους, Ευσταθιάδης, Θεμιστοκλέους 5, Κωνσταντίνου 9(1).

Ελλάδα-Ισπανία 44-77
Δεκάλεπτα: 9-26, 21-45, 35-61, 44-77
Διαιτητές: Χατζημπαλίδης-Τοπαλίδης
Ελλάδα(Σγουρίτσας-Κολοκυθάς): Ζεϊμπέκης 1, Θεογιάννης 9(1), Γιαννόπουλος 8(2), Νάσης 2, Κανελλόπουλος 3(1), Πετανίδης,Αστεριάδης, Βούκτσεβιτς 2, Τόλας 8, Κατσογιάννης 9, Καλύβας 2.
Ισπανία(Παναντέρο-Ορλάνο): Μπερσέντο 2, Λέον 6, Κάλβο 3, Ρούιζ 4, Εστεμπανέλ, Βάνκεζ 12(2), Ντομινίνκουεζ 14(1), Μαρτίνεζ 8(1), Νάσπλερ 13(1), Τσούκα 8(1), Ακουίνο 4, Οκόα 3.

Η τελική βαθμολογία

Ισπανία 10 5-0
Ελλάδα 9 4-1
Παλαιστίνη 7 2-3
Ρουμανία 7 2-3
Κύπρος 6 1-4
Βουλγαρία 6 1-4

Στην καλύτερη πεντάδα Πετανίδης και Βούκτσεβιτς-Η τελετή λήξης και οι απονομές

Ο πρόεδρος της ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ Γιώργος Καλύβας παρέδωσε μετάλλια και διπλώματα και αναμνηστικές πλακέτες στα μέλη της αποστολής της Κύπρου, μετά τον πρώτο αγώνα λόγω αναχώρησης της ομάδας για την χώρα τους. Η Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) δια του μέλους του ΔΣ της, Χρήστου Πάλλη απένειμε τιμητική πλακέτα στην ΕΟΚ την οποία παρέλαβε το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ και μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων γυναικών Μιχάλης Βακαλόπουλος, στον Κώστα Πολίτη και στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού την οποία παρέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ Γιώργος Καλύβας. Ακόμη παρέδωσε στους υπευθύνους της ΕΟΚ και του Δήμου ένα πολύ όμορφο λεύκωμα με την ιστορία της Κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Με την παράταξη των ομάδων στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου ξεκίνησε η τελετή λήξης. Το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ και μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων γυναικών Μιχάλης Βακαλόπουλος διάβασε τον παρακάτω χαιρετισμό του ΔΣ της ΕΟΚ:

«Το 3ο Διεθνές Κύπελλο κάτω των 14 του Κολινδρού, είναι η συνέχεια του διεθνούς προπονητικού camp και πλέον αποτελεί μια πραγματικότητα για το Ελληνικό αλλά και το Ευρωπαϊκό Μπάσκετ και φυσικά αποτελεί θεσμό για τα δεδομένα του αθλήματος.

Αποχαιρετώντας τους νεαρούς αθλητές, νιώθουμε την ανάγκη για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας, διαδραματίζει το σπουδαιότερο ρόλο στην εξέλιξη του αθλήματος, ειδικά δε στην Χώρα μας που το μπάσκετ έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και καθρεπτίζει την παραγωγική διαδικασία, στην πορεία εξέλιξης και προόδου του Ελληνικού Μπάσκετ.

Σε μια εποχή που το Ελληνικό Μπάσκετ, έχει κερδίσει την διεθνή καταξίωση και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του Αθλήματος, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο Κολινδρός, η Πιερία αποτελεί πλέον σταθμό και σημείο αναφοράς για την παραγωγική διαδικασία τόσο της Ελληνικής, όσο και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Είναι χαρά αλλά και υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Κολινδρού κ. Ευάγγελο Λαγδάρη, τους συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ κ. Γιώργο Καλύβα, αλλά και τους απλούς πολίτες και φυσικά τους φίλους της Καλαθοσφαίρισης, που μας έχουν αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια και που βοήθησαν καθοριστικά για την φετινή διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Ανδρών U 14 της Ιστορικής πόλης του Κολινδρού».

Στην συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμούς οι Αντώνης Παπαγιαννούλης (πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., Σάββας Λόρτος (μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ), Γιώργος Καλύβας (πρόεδρος της ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ), Ευάγγελος Λαγδάρης (Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού) και Κώστας Κουκοδήμος (βουλευτής Πιερίας).

Η ΕΟΚ δια του μέλους του ΔΣ της Σάββα Λόρτου και δια του τεχνικού υπεύθυνου ανάπτυξής της Κώστα Πολίτη παρέδωσαν αναμνηστικά στον Γιώργο Καλύβα και στον Ευάγγελο Λαγδάρη, ενώ ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού παρέδωσε το αναμνηστικό για την ΕΟΚ στο αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Μιχάλη Βακαλόπουλο.

Την καλύτερη πεντάδα των αγώνων αποτέλεσαν οι Οουεν Ακουίνιο Σίλβα Μπρίτο, Ρούμπεν Ντομινικουεζ Γκοντζάλεθ και Τόνι Νάσπλερ (Ισπανία), Τρίσταν Βούκτσεβιτς και Γιώργος Πετανίδης (Ελλάδα). Την απονομή έκαναν οι Γιώργος Καλύβας, Αντώνης Παπαγιανούλης και Σάββας Λόρτος.

Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε, Ρούμπεν Ντομινικουεζ Γκοντζάλεθ που παρέλαβε το έπαθλο από τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο.

Στην νικήτρια ομάδα, την Ισπανία, το κύπελλο απένειμε ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης.

Ακολούθησαν οι απονομές μεταλλίων, διπλωμάτων και τιμητικών πλακετών στους συμμετέχοντες αθλητές και προπονητές.

Έτσι το 3ο Διεθνές Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης Ανδρών, κάτω των 14, Κολινδρού, έφθασε στο τέλος του. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, «όλοι εμείς αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι, γιατί είναι αποδεκτό από όλους ή αν θέλετε αποτελεί μια αθλητική πραγματικότητα, ότι το μέλλον του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Μπάσκετ, συνεχίζει να χτίζεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου κάθε χρόνο στην πανέμορφη και ιστορική πόλη του Κολινδρού. Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά, τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που πασχίζουν για τη λειτουργία του θαυμάσιου αυτού προπονητικού Κέντρου».

Στον Κολινδρό Παπαθεοδώρου, Χαραλαμπόπουλος και Κόνιαρης

Την τελετή λήξης του τουρνουά τίμησαν με την παρουσία τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι διεθνείς παίκτες Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Αντώνης Κόνιαρης, συνοδευόμενοι από τον μάνατζερ και τον υπεύθυνο τύπου του ΠΑΟΚ Τέλη Ζουρνατζίδη και Παναγιώτη Χορόζογλου. Ειδική αναφορά στους παίκτες έγινε από τον Κώστα Πολίτη που τόνισε ότι και οι δύο πέρασαν από αυτήν την διαδικασία του αναπτυξιακού προγράμματος της στον Κολινδρό.
basket.gr

Share this article with friends