ΕΟΚ | Εθνική Γυναικών: Πρώτη προπόνηση στην Κοζάνη (fb, pics+video)

ΕΟΚ | Εθνική Γυναικών: Πρώτη προπόνηση στην Κοζάνη (fb, pics+video)

📁 NEA 🕔13.Νοέμβριος 2017
ΕΟΚ | Εθνική Γυναικών: Πρώτη προπόνηση στην Κοζάνη (fb, pics+video)

Στην πόλη της Κοζάνης βρίσκεται από σήμερα η Εθνική Γυναικών, καθώς την Τετάρτη (17.00, ΕΡΤ2) θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου των Προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019.

Το απόγευμα η Εθνική ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στο Κλειστό Γήπεδο Λευκόβρυσης, ένα «στολίδι» για την πόλη της Κοζάνης. Πρόκειται για το 5ο μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της περιφέρειας (πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης) καθώς έχει χωρητικότητα 3.500 θέσεων.

Το παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία αποτελεί την τελευταία επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής Γυναικών για το 2017, με το επόμενο ραντεβού να είναι τον Φεβρουάριο του 2018 όπου θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ

Ο Κώστας Κεραμιδάς μίλησε για τον επικείμενο αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία και στάθηκε στο γεγονός ότι η Εθνική δεν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή για προετοιμασία. «Η Ομάδα συγκεντρώθηκε την περασμένη Δευτέρα και παίξαμε ήδη ένα παιχνίδι στην Πορτογαλία. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα και το απέδειξε στον αγώνα με το Ισραήλ όπου κέρδισε στη β’ παράταση μετά από ένα συγκλονιστικό ματς. Εχει τέσσερις παίκτριες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και η μία παίζει και στο WNBΑ. Παράλληλα οι δύο γκαρντ της αγωνίζονται στο ισπανικό και τσέχικο πρωτάθλημα. Είναι αναμφισβήτητα μια ομάδα ποιότητας. Αυτή τη φορά στον όμιλο δεν έχουμε μεγαθήρια, αλλά υπάρχουν ομάδες ικανές να μας κερδίσουν ανά πάσα στιγμή».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μόνο καλά λόγια είχε να πει για το γήπεδο της Κοζάνης όπου θα διεξαχθεί την Τετάρτη ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία. «Το γήπεδο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχα γήπεδα του εξωτερικού και εύχομαι να χρησιμοποιηθεί από ομάδες υψηλού επιπέδου. Ελπίζω οι φίλαθλοι να το γεμίσουν την Τετάρτη».

Από την πλευρά της η Ελεάννα Χριστινάκη σχολίασε: «Η Εθνική Ομάδα ξεκινάει από την άμυνα και εκεί θα πρέπει να δώσουμε έμφαση. Χαιρόμαστε που παίζουμε στην Κοζάνη και θα έχουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας. Επίσης θα πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα το πλάνο του προπονητικού τιμ για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι μεγάλη μας η χαρά που παίζουμε στην Κοζάνη μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε μπροστά στους φιλάθλους της περιοχής».

basket.gr

Share this article with friends