ΣΒΚΘ | Φωτογραφικές στιγμές από την Κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου

ΣΒΚΘ | Φωτογραφικές στιγμές από την Κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου

📁 NEA 🕔13.Ιανουάριος 2018
ΣΒΚΘ | Φωτογραφικές στιγμές από την Κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου

Φωτογραφικές στιγμές από την Κοπή της Βασιλόπιτας του ΣΒΚΘ

Τρεις σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού τίμησε ο Σύνδεσμος, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο Γιώργος Λυσσαρίδης, ο Θόδωρος Ροδόπουλος κι ο Λάκης Τσάβας ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στη συγκέντρωση των βετεράνων της Θεσσαλονίκης, στο Les Zazous.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Πάρης Πετράς, αναφέρθηκε στην έντονη δράση στον αγωνιστικό τομέα για τη χρονιά που πέρασε, στο κοινωνικό έργο που για μια ακόμη φορά ήταν προτεραιότητα για όλους τους βετεράνους, στη συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων στη Λάρισα με τρεις ομάδες, καθώς και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Maxibasketball της FIMBA στο Montecatini της Ιταλίας με μεγάλη αποστολή.

Ο Χάρης Παπαγεωργίου παρέδωσε την τιμητική διάκριση στον Γιώργο Λυσσαρίδη, ο οποίος, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στη βράβευση σαν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή της πορείας του στο χώρο του αθλητισμού, ενώ έχει περάσει στην αποστρατεία.

Ο Θόδωρος Ροδόπουλος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Βύρωνα Αλεξιάδη, ενεργό μέλος του συνδέσμου, ο οποίος ακμαιότατος στα 80 του χρόνια είχε να πει ένα σωρό ιστορίες για τον βραβευθέντα. Όπως ότι ήταν ο πρώτος που έκλεβε την μπάλα από τον αντίπαλο, πίσω από την πλάτη του κι άλλα πολλά.

Ο Θόδωρος Ροδόπουλος παραδέχθηκε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη δίακριση στην πορεία του, μέσα στην οποία συμπληρώνει 35 χρόνια με το Salonica Basketball Camp, γεγονός που αποτελεί σημείο αναφοράς για το ελληνικό μπάσκετ.

Τέλος, ο Λάκης Τσάβας, πέρα από όλα τα άλλα, πέρα από τις διακρίσεις που συνοδεύουν τη μεγάλη του πορεία στο μπάσκετ, έρχεται από το τιμημένο 1968 της κατάκτησης του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου από ελληνική ομάδα, την ΑΕΚ (κύπελλο κυπελλούχων).
Την απονομή έκανε ο πρόεδρος Πάρης Πετράς.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών παράγοντες του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτικού χώρου. Οι Καλαφάτης, Γκιουλέκας, Καράογλου, Σιμόπουλος, Ευθυμίου. Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Σάββας Λόρτος και στελέχη της διοίκησης της Ένωσης (Μαυρογένης, Τσουμής, Βαμβακούδης).

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και του ΠΑΟΚ Βασίλης Οικονομίδης. Ο δήμαρχος Καλαμαριάς και μέλος του συνδέσμου Θεοδόσης Μπακογλίδης. Ο αντιδήμαρχος Πανοράματος, Χορτιάτη, Πυλαίας και μέλος του συνδέσμου Γιώργος Παρισόπουλος, ο δημ. σύμβουλος και επίσης μέλος του Συνδέσμου Νίκος Ζειμπέκης.

Έντονη ήταν και φέτος η παρουσία των μελών του συνδέσμου. Περισσότεροι από 150 έδωσαν το παρών στο Les Zazous, στο Καραμπουρνάκι, με θέα τη Θεσσαλονίκη, σε γκρίζους χειμερινούς χρωματισμούς.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου, ο Διονύσης Ανανιάδης, επιμελήθηκε το κόψιμο της πίτας και βέβαια δεν ξέχασε κανέναν, ξεκινώντας από τον εμβληματικό Άγη Κυνηγόπουλο, τον ακραιφνή οπαδό του μπάσκετ Θόδωρο Μπαχάρογλου και τον Γιωργή Μπουσβάρο. Εκεί ήταν κι ο Σούλης Μαρκόπουλος κι ο Λεωνίδας Πανταζής. Ακόμη, οι Μαργαρίτα Καστανιώτη, Μερόπη Ακτσελή, γυναίκες -μέλη του συνδέσμου.

Share this article with friends