ΕΟΚ | Εθνική Ανδρών: Ελλάδα-Εσθονία 87-75. Ένα ακόμη βήμα προς το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Ντεμπούτο για τρεις. Η συνέντευξη Τύπου

ΕΟΚ | Εθνική Ανδρών: Ελλάδα-Εσθονία 87-75. Ένα ακόμη βήμα προς το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Ντεμπούτο για τρεις. Η συνέντευξη Τύπου

📁 NEA 🕔23.Φεβρουάριος 2018
ΕΟΚ | Εθνική Ανδρών: Ελλάδα-Εσθονία 87-75.  Ένα ακόμη βήμα προς το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Ντεμπούτο για τρεις. Η συνέντευξη Τύπου

Η Εθνική Ανδρών έκανε ένα ακόμη βήμα προς το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 με τη νίκη της επί της Εσθονίας με 87-75 στο ΚΓ Ηρακλείου.

Τα τρίποντα βρέθηκαν σε πρώτο ρόλο νωρίς στην αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες με την Εσθονία να δείχνει πως το «κυνηγάει» περισσότερο, αφού είναι από τα βασικά της όπλα. Καμία από τις δύο πάντως δεν μπόρεσε να ξεφύγει πραγματικά από τη σκιά της άλλης, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια.

Η Ελλάδα άρχισε να χτίζει μια μικρή διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο για να φτάσει ως το +8 (35-27, 19’30’’) και να φτάσει και σε διψήφια απόσταση για πρώτη φορά διά χειρός Μπουρούση (44-34, 24’). Στα επόμενα λεπτά κατάφερε και να τρέξει, με αποτέλεσμα να φτάσει στο +15 (50-35, 26’) με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη εκτελεστές. Και με το πρώτο τρίποντο του Μιχάλη Λούντζη στην πρώτη του παρουσία με την Εθνική Ανδρών η διαφορά έφτασε στο +22 (61-49, 29’30’’).

Η Εσθονία συνέχισε να παλεύει και προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι μειώνοντας στους 11 (63-52, 32’) και λίγο αργότερα στους εννέα (67-58, 34’20’’). Η ελληνική ομάδα όμως δεν επέτρεψε στους αντιπάλους της να την αμφισβητήσουν περισσότερο για να φτάσει στη νίκη με το τελικό 87-75

Διαιτητές: Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Σούλγκα (Ουκρανία), Νίκολιτς (Σερβία)

Δεκάλεπτα: 20-18, 35-29, 61-42, 87-75

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λούντζης 3, Κατσίβελης 6, Αθηναίου 1, Μπουρούσης 21, Μαργαρίτης 9, Μποχωρίδης 7, Σάκοτα, Βασιλόπουλος 17, Μαυροειδής 11, Γκίκας 3, Γιαννόπουλος 3, Κασελάκης 4

Εσθονία (Σοκ): Σοκ 16, Ταλτς 12, Κέεντους 8, Χέρμετ, Κανγκούρ 3, Ντόρμπεκ 4, Κούρμπας, Κάγιουπανκ, Όλμρε 3, Κίτσινγκ 14, Παασόγια 13, Κουλαμάε


Ντεμπούτο για τρεις

Ο αποψινός αγώνας απέναντι στην Εσθονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 είναι ιδιαίτερος για τρεις παίκτες.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Μιχάλης Λούντζης έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση με την Εθνική Ανδρών, μετά από μια μακρά και πετυχημένη διαδρομή στις «μικρές» εθνικές ομάδες.

Ο πρώτος κατέκτησε το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο σε επίπεδο Εφήβων το 2008 στον Πύργο και σε επίπεδο Νέων Ανδρών το 2009 στη Ρόδο. Παράλληλα ήταν μέλος της Εθνικής U19 που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όκλαντ το 2009 και της Εθνικής Νέων Ανδρών που το 2010 ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό U20 του Ζαντάρ.

Ο δεύτερος πέρασε επίσης από τον προθάλαμο της Ανδρών. Συμμετείχε με τους Έφηβους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2011 και του 2012 καταλαμβάνοντας τη 14η και την 11η θέση αντίστοιχα, ενώ με τους Νέους Άνδρες ήταν πέμπτος το 2013 και έκτος το 2014, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο.

Ο τρίτος και νεότερος της παρέας κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων το 2015 στο Βόλο και με τη Νέων Ανδρών το 2017 στο Ηράκλειο. Στην ίδια πόλη ήταν μέλος της U19 που τερμάτισε τέταρτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015.

basket.gr

Η συνέντευξη Τύπου

Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι για μας, απέναντι σε έναν αντίπαλο ιδιαίτερο, που παίζει με χαμηλά σχήματα και πολλά μακρινά σουτ. Δουλέψαμε γι’ αυτό αλλά δεν είχαμε τη συγκέντρωση για να κάνουμε αυτά που ζητήσαμε, ειδικά στο πρώτο και το τέταρτο δεκάλεπτο. Καταλαβαίνω τους παίκτες, δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις πώς παίζεις στο κλαμπ σου και να κάνεις κάτι διαφορετικό. Το πιο σημαντικό για μας είναι ότι κάναμε το 3/3, έχουμε ένα ακόμη σημαντικό ματς την Κυριακή. Πρέπει να δουλέψουμε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα, στην επικοινωνία, τα ριμπάουντ και την άμυνα. Βάλαμε 85 πόντους, αλλά αυτό δεν είναι σημείο αναφοράς. Νομίζω πως δουλεύοντας και συζητώντας με τα παιδιά θα βρούμε τη λύση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να παίζουμε δυνατά και να το απολαμβάνουμε».

Δημήτρης Μαυροειδής: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που δεν μας ταιριάζει. Πήραμε τη νίκη, αλλά δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Ειδικά στην άμυνα δεν είχαμε συγκέντρωση και δεχτήκαμε πολλά μακρινά σουτ. Στη συνέχεια χωρίς να παίξουμε ιδιαίτερα καλά πήραμε μια διαφορά και κρατήσαμε τη νίκη. Δεν έχουμε την ομοιογένεια που θα θέλαμε, αλλά ελπίζουμε στο επόμενο ματς να είμαστε καλύτεροι, να κερδίσουμε και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Κοιτάζουμε τη συνέχεια».

Τιτ Σοκ (προπονητής Εσθονίας): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Δεχτήκαμε πολλά καλάθια στην αρχή και πολλούς πόντους από ανόητα λάθη μας. Η ελληνική ομάδα είχε περισσότερες βολές και πολλές έξτρα επιθέσεις και δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τους πόντους από τα μακρινά μας σουτ. Πιστεύω πως η Ελλάδα, ειδικά αν έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους για το επόμενο παράθυρο, θα είναι πρώτη στον όμιλο. Από εκεί και πέρα θα γίνει μάχη για τις άλλες θέσεις της πρόκρισης. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουμε».

Μάρτιν Παασόγια: «Πιστεύω πως μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, ήμασταν μέσα στο ματς στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια δεχτήκαμε πολλά καλάθια μέσα στη ρακέτα και κάναμε πολλά λάθη. Στο τρίτο δεκάλεπτο μείναμε πολύ πίσω στο σκορ, προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε αλλά ήταν δύσκολο να το κάνουμε με τόσο μεγάλη διαφορά».

Share this article with friends