Ένα ταξίδι, μια μοναδική εμπειρία στο Αντρέ για τη Μικτή ΕΚΑΣΘ (φωτογραφίες)

Ένα ταξίδι, μια μοναδική εμπειρία στο Αντρέ για τη Μικτή ΕΚΑΣΘ (φωτογραφίες)

📁 NEA, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 🕔24.Μάιος 2018
Ένα ταξίδι, μια μοναδική εμπειρία στο Αντρέ για τη Μικτή ΕΚΑΣΘ (φωτογραφίες)

Λένε ότι δεν μετρά ο προορισμός, αλλά, το ταξίδι. Η περιπέτεια. Κι αυτή η περιπέτεια, της Μικτής ομάδας της ΕΚΑΣΘ (γεννηθέντες 2005), στο Αντρέ της Βόρειας Γαλλίας, ήταν συναρπαστική. Για τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς της αποστολής.

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, από όπου πέταξε την Παρασκευή, με προορισμό τις Βρυξέλες. Οδικώς, το βράδυ η αποστολή έφτασε στο Αντρέ. Το Σάββατο, μετά από τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στην παρέλαση των ομάδων (24 συνολικά), μπήκε στο γήπεδο για τις πρώτες δοκιμασίες.

Ανήκει στον πέμπτο όμιλο του τουρνουά «36ème Tournoi International Henri Seux».

Πρώτος αντίπαλος η Γουινέα και νίκη με 20-18. Η συνέχεια περιλαμβάνει μια άνετη επικράτηση με την ιρλανδική Moycullen (43-2).

Σε αγώνες πρόκρισης, με την Indre et Loire (46-12) και ομάδα της Μαρτινίκα (25-14) παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η γαλλική Nord είναι το επόμενο θύμα της Μικτής. Η νίκη έρχεται με 17-38 και μαζί η πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει ομάδα από τη Μαδρίτη.

Η αναμέτρηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον, η Μικτή ΕΚΑΣΘ διεκδίκησε την πρώτη θέση σε ένα τουρνουά- θεσμός για τον ευρωπαϊκό χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Οι μαδριλένοι επικράτησαν 40-51. Η Μικτή κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Τα παιδιά επέστρεψαν με τους προπονητές (Μπιτζάνη και Αντεδάκη) και τους συνοδούς (Τσουμή και Γραμμενίδη) να μιλούν για μια ξεχωριστή εμπειρία, μοναδική για αθλητές στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

Share this article with friends