Εθνική Ανδρών: (3 videos) FIBAWC: Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα Τσεχία-Ελλάδα 77-84 – Νικ Καλάθης με (27 PTS, 6 AST, 6 REB) παίκτης του αγώνα – Δηλώσεις Σκουρτόπουλου-Θ. Αντετοκούνμπο

Εθνική Ανδρών: (3 videos) FIBAWC: Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα Τσεχία-Ελλάδα 77-84 – Νικ Καλάθης με (27 PTS, 6 AST, 6 REB) παίκτης του αγώνα – Δηλώσεις Σκουρτόπουλου-Θ. Αντετοκούνμπο

📁 NEA, ΕΟΚ 🕔09.Σεπτέμβριος 2019

Εθνική Ανδρών: (3 videos) FIBAWC: Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα Τσεχία-Ελλάδα 77-84 – Νικ Καλάθης με (27 PTS, 6 AST, 6 REB) παίκτης του αγώνα – Δηλώσεις Σκουρτόπουλου-Θ. Αντετοκούνμπο

(FIBA Basketball World Cup 2019)

Τι δήλωσαν μετά την αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με την Τσεχία για το Παγκόσμιο Κύπελλο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, καθώς και από πλευράς ηττημένων οι Ρόνεν Γκίνζμπουργκ και Γιάρομιρ Μπόχατσικ.

Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Συγχαίρω την Τσεχία, άξιζε να περάσει και έπαιξε πολύ καλά στη διοργάνωση. Προσπαθήσαμε πολύ, παίξαμε σκληρά, κυνηγήσαμε τη διαφορά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το πρόβλημα ήταν η ήττα από την Βραζιλία. Χάσαμε εκεί την αυτοπεποίθησή μας. Ίσως ήταν το χειρότερο ημίχρονό μας τα τελευταία χρόνια, μιλάω για όλους μας. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, ήταν δύσκολο να κερδίσουμε τις ΗΠΑ παρά τα όσα έλεγαν κάποιοι πως δεν είναι τόσο καλή ομάδα. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, με φοβερό τεχνικό τιμ. Δυστυχώς η ήττα από την Βραζιλία ήταν τραγική για μας σε αυτό το τουρνουά. Έτσι είναι η ζωή και πρέπει να συνεχίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για τη συνεργασία που είχαμε για ενάμιση μήνα. Λυπάμαι που στενοχωρήσαμε πολλούς φίλους στην Ελλάδα, αλλά και όσους ήρθαν. Πιστεύω όμως πως κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε».

Για τον ρόλο του Θανάση Αντετοκούνμπο είπε: «Ξέρει τον ρόλο του και πάντα είναι έτοιμος να αλλάξει το ρυθμό. Κάποιες φορές μπαίνει νωρίτερα, κάποιες αργότερα».

Για τη χρησιμοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την αντιμετώπισή του από την διαιτησία: «Ήρθε για να μας βοηθήσει, συμμετείχε με όλη του την ψυχή στην ομάδα. Δεν είχε τον σεβασμό που άξιζε. Μιλάω για τα δύο τελευταία φάουλ που του χρέωσαν. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για την διαιτησία. Ο Καλάθης έπαιξε 37 λεπτά και δεν πήρε παρά ένα φάουλ. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα βίντεο με πάνω από 25 φάσεις που γίνονται φάουλ στον Γιάννη. Αν πάνε τόσα χέρια πάνω στην μπάλα και όχι πάνω στον Γιάννη, οκ…».

Σχετικά με την εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο τόνισε: «Είναι μεγάλη υπόθεση για μας, έχει πολλά χρόνια μπροστά του και ελπίζουμε να είναι αρκετές φορές ακόμη με την Εθνική. Ήρθε και έδωσε το 100%, προσέξαμε το πρόβλημα που έχει στο γόνατο και ελπίζω να επιστρέψει στην Εθνική, δυνατός και υγιής. Ο Γιάννης μπορεί να προσφέρει πολλά, ήταν η πρώτη φορά που τον είχαμε με αυτό το στάτους στην ομάδα. Δουλέψαμε για το καλύτερο, φτιάξαμε ένα ολόκληρο Playbook γι’ αυτόν. Βάσει αποτελέσματος μπορούμε να πούμε πως ίσως δεν κάναμε τις καλύτερες επιλογές. Όμως δουλέψαμε πολύ σκληρά για να τον υποστηρίξουμε».

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Τσεχίας, που λογικά θα περάσει στον επόμενο γύρο. Έκανε εξαιρετική δουλειά στο ματς με την Βραζιλία. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε κάθε πτυχή του αγώνα. Πληρώσαμε την ήττα μας στον πρώτο γύρο από την Βραζιλία. Έτσι είναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές είσαι ψηλά, κάποιες στην άλλη πλευρά».

Ερωτηθείς για τα συναισθήματα του αδερφού του, απάντησε: «Ήταν άδικη η αντιμετώπιση για τον αδερφό μου, αλλά είναι περήφανος για την ομάδα. Έδωσε τα πάντα. Είναι τρελό να κερδίζεις και να μην περνάς στον επόμενο γύρο. Είμαι περήφανος που έπαιξα μαζί του και με αυτό το γκρουπ των παιδιών. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε, αλλά ελπίζω το μέλλον να επιφυλάσσει καλά πράγματα για μας».

Ρόνεν Γκίνζμπουργκ (προπονητής Τσεχίας): «Δεν πανηγυρίζουμε ακόμη, γιατί θα πρέπει να κερδίσουν οι ΗΠΑ. Ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά. Δεν έχω λόγια για τους παίκτες μου, σε κάθε ματς κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια. Πάλεψαν σαν λιοντάρια. Αντιμετωπίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είχαμε την απουσία του Σιλμπ κι έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ζώνες. Ξέραμε πως θα έχουμε κάποια προβλήματα, ήταν δύσκολο να παίξουμε man to man για πολλή ώρα απέναντι σε αυτούς τους παίκτες. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου και τους παίκτες μου. Ο Σατοράνσκι το τελευταίο που σκέφτεται είναι οι αριθμοί του, τον νοιάζει να κερδίζει όχι να κάνει τριπλ νταμπλ. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και ο αρχηγός μας».

Γιάρομιρ Μπόχατσικ: «Χάσαμε, αλλά έχουμε ακόμη πιθανότητες πρόκρισης. Ελπίζουμε οι ΗΠΑ να κερδίσουν για να πάμε στην οκτάδα. Έτσι θα είμαστε χαρούμενοι μετά από αυτόν τον αγώνα. Η διοργάνωση είναι εξαιρετική, μας άρεσε πολύ η παρουσία μας στη Σανγκάη και τώρα στη Σενζέν».

Share this article with friends